Fabrika & Depo İlaçlama

FABRİKA & DEPO İLAÇLAMA

 Günümüzde hijyen kontrollerinden tam olması gereken en önemli sektörler fabrikalar ve üretim tesisleridir. İnsan, hayvan ve doğa sağlığına zarar vermeyecek olan şekilde üretilen gereksinimlerin, ciddi bir hijyen kontrolü altında üretilmeleri şarttır. Bu da düzenli olarak fabrika ilaçlaması gerektiren bir duruma yol açar. Sadece gıda değil, giyim, kozmetik ve nihai tüketilen malların da hijyenik koşullar altında üretilmesi ve satış önce beklemesi için depolanması şarttır.

Ayrıca; Oto Teknik Servis ve Sanayi Atölyeleri, Lastik Tamir Satış Mağazaları, Mobilya Üretim, Depolama ve Satış bölümleri, Gıda Depoları, Tekstil ve Deri tabakhaneleri imalat ve depoları gibi Bu tür ortamlarda üremeye çok müsait olan böcekler, fare ve benzeri sürüngenler de en ufak bir fırsatta bu alanlara girerek, zarar vermeye başlamaktadır. Düzenli olarak temizliği yapılan fabrika ve depoların aynı zamanda ilaçlamasının da yapılması gerekir. Özellikle rutin olarak denetlenen bu alanlarda en ufak bir tereddüt durumunda ilgili başvurular yapılarak fabrikaların mühürlenmesine bile neden olabilir.

Fabrika sahibi, gerekli temizlik kontrollerini sağlayan ekipleri tatmin edecek ve hiçbir şüpheye mahal vermeyecek şekilde tedbirli davranmalıdır

Fabrika İlaçlama Yöntemleri

Kokulu, kokusuz ve jel şeklinde Fabrika İlaçlama Yöntemleri bulunmaktadır ve bu yöntem haşerenin ve fabrika konumunun durumuna bağlı olarak şekil almaktadır. Yani kokusuz ilaçlama alan boşaltılmadan yapılan bir tekniktir ve oldukça etkili sonuçlar içermektedir ama bazı haşerelerde tam anlamıyla etki sağlaması mümkün olmadığından kokulu ilaçlama yapılması gerekebilir. Kokulu ilaçlamada ise ilaçlama ekibi dışında alan tamamen boşaltılmalı ve yaklaşık 4 saat kadar alanda hiçbir canlı olmamalıdır. Kısacası uzman ekipler tarafından yapılması gereken bu işlemde deneyimli ekipler hizmet öncesinde alanı analiz ederek nasıl bir uygulamaya tabi tutulması konusunda rapor çıkartmaktadırlar. Bu doğrultuda gerçekleşen işlem alanın derin noktalarına bırakılan yumurtalarda göze alınarak ilk uygulamanın ardından 2 hafta sonra yine ilaçlama tekrarlanmalıdır. Ancak bu profesyonellikte yapılan hizmet sonrasında alan tam anlamıyla haşerelerden arınmış olacaktır. Yalnız haşereleri alandan temizlemek bir daha haşere görülmeyeceği anlamına kesinlikle gelmez. Nem, toprak ve ıslak zemin gibi etkenler haşerelere barınma zemini hazırladığı için en doğru çözüm yolu rutin şekilde ilaçlama hizmeti almak olacaktır.