Dezenfeksiyon & Dezenfektan

01.04.2020
Dezenfeksiyon & Dezenfektan

Alanya Dezenfektan yapan öncü firmalardanız. Alanya Dezenfektan uygulamasını profosyönel personellerimizle insan sağlığına Dezenfeksiyon yapma esnasında zarar vermiyoruz

Firmamız tarafındab Dezenfektan uygulamasında HuwaSan TR-50 Nano Silver ektili Gümüş Dezenfektan ürün kullanmaktayız. T.C. Sağlık bakanlığı onaylı ürünümüz ayrıca Bakanlık tarafından en etkin ürün olarak tavsiye edilmektedir. Firmamız İnsan sağılığı söz konusu olunca ucuza ve basite kesinlikle kaçmamakta olup en etkin ürünü kullanmaktadır. 

Alanya'da ve Eskişehir'de Dezenfeksiyon yapan firmamız ülkemizde ve dünyada etkisini gösteren Kovid-19, Corana virüsüne karşı herkes şuan dezenfektan işine soyunmuş günü kurtarma derdindeler... Karşılaştığımız olaylardan en acısı ise kullanılmakta olan Dezenfektan ürünlerin bir çoğunun Hayvan barınaklarında Kümeslerde vs alanlarda kullanılan Hayvan sağlığı için kullanılmakta olan etkisiz Corana Virüsüne tamamen uzak Dezenfektanlar kullanılmakta olması. Günümüz Türkiyesinde evet birlikte başaracağız fakat T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Eğitimli, Bilinçli personel ve T.C. Sağlık Bakanlığı izinli firmalarla başarabileceğimizi unutmayalım..

Dezenfeksiyon Nedir? 

Hastalık yapma özelliği bulunan, temas ve hava yolu ile bulaşan mikropların, virüslerin ( Korana, Covid-19, Sars, Domuz Gribi H1N1 vs tüm virüsler)  uzaklaştırılması ve tamamen ortadan kaldırılması işlemine dezenfeksiyon denir.

Dezenfeksiyon, geniş bir aralığı tanımlar. Dezenfeksiyon işleminde, genelde kimyasalların oluşturduğu dezenfektanlar kullanılır. Dezenfektan uygulanan yüzeylerde ve havada o an asılı kalan görünmeyen virüslerin tamamen yok edilmesi işlemidir.

Dezenfeksiyon işlemleri ULV cihazları kullanılarak tüm yüzeylere püskürtme yaparak mikro organizmaları tamamen yok etme amaçlanarak yapılır; evlerimizde bulunan çamaşır sularıda etken dezenfekte yani temizleme ürünleridi. Bu ürünler sulandırılarak yüzeylerde evde bulaşıklarınızı yıkamada kullanabilirsiniz fakat cild temasından uzak tutmanız solumamamanız tavsiye edilir. Güvenli ve sağlıklı olanı ULV,  pulvazatörlerle vs  yüksek düzeyli püskürtme makinaları ile elinizin temas edemeyeceği noktalara zerrecikler halinde bulunduğunuz her ortama etken maddelerin dezenfeksiyondur ve uzun bir süreçte uygulanarak yapılır. Soğuk sisleme veya sıcak sisleme yöntemi ile yapılmaktadır.

Dezenfeksiyon Yapılırken Nasıl Maddeler Kullanılır? 

  • Tüm mikroorganizmaları öldürebilen maddeler.
  • Hızlı etki eden maddeler.
  • Toksik barındırmayan maddeler.
  • Nötral pH ya da suda çözülebilen maddeler.
  • Renksiz ve kokusuz maddeler Stabil maddeler.
  • Eşyalara zarar vermeyen maddeler.
  • Çevreye zarar vermeyen maddeler.


Dezenfeksiyon Yöntemleri

Dezenfeksiyon uygulaması ULV yada başkaca cihazlarda yapılan yüzeylerin ve kullanılan maddenin etkinliği için Uygulama yapılan alanın minimum yarım saat kapalı kalması önerilir.

Ulv sisleme yöntemi ile Dezenfeksiyon tüm insan ırkının erişim sağladığı her yere yapılabir. Her zaman saatinde yapılabilir. Gece Gündüz Öğlen hiç fark etmez. 

Alanya Dezenfektanda öncü olan firmamız Eskişehir Dezenfektan uygulamalarında şubelerimizle hizmetinizdedir. Alanya çevre il ve ilçelere hizmetimiz vardır.. 

 

Tümü