Tahtakurusu İlaçlama

01.01.2020
Tahtakurusu İlaçlama

  • Tahtakurusu Nasıl Bir Böcektir, Nasıl Yok Edilir?
  • Tahtakurusu İlaçlama Nasıl Yapılır?
  • Tahtakurularının türleri ısırdığı alandan tanımlanamaz. Ancak bu ısırmalar tahtakurusu türüne göre ilaçlama için şirketimiz açısından çok önemli bir bilgidir. Çünkü ilaçlama yöntemini en çok etkileyen unsurdur haşerenin türü. İlaçlama yapılmadan kurtulmak da imkansızdır.
  • Tahtakuruları insanları ısırıyor olmaları nedeniyle bünyelerinde barındırdıkları veya başka bölgelerden taşıdıkları mikropları direkt kana aktarırlar. Bu sorunu yaşayan insanlar, sabah uyandıklarında ısırıklı bir göz, kulak ya da vucudunun çeşitli yerlerinden ısırılarak vücutlarında kırmızı benekler görürler. Çoğu zaman kaşıntı nedeniyle uykuları yarım kalan insanların en büyük düşmanı tahta kurularıdır. Bu da çok önemli hastalıklara yakalanmak için en tehlikeli durumdur.
  • Sadece kanla beslenen bu canlılar, 1 yıl boyunca aç kalabilirler. Elma çekirdeğine benzeyen bu canlılar kahverengidir ve kan emdikçe renkleri kızarır. Çok çabuk üredikleri için insan ve diğer hayvanların kanlarıyla beslenirler. Kanatları yoktur ve sinsi bir şekilde insanların kanını emerler. Etrafta kabuklarının bulunması tahtakurusu varlığından şüphelenmek için yeterlidir.
  • Tahta kurusu, neredeyse her yerde görülür. İnsanların çantalarında, cüzdanlarında, yarıklarda, çarşaflarda otel odalarında çok sık bulunurlar. Ayrıca yorgan ve yatak örtüleri de bu böceklerin çok sık rastlandığı alanlar arasındadır.
  • Dünyanın her yerinde bulunan bu canlıların, temizlikle ilgisi yoktur. Taşınarak geçebildikleri gibi, büyük istilalara neden oldukları gibi yaşam kalitenizi ciddi anlamda düşürürler. Bu yüzden erken tespit edilip yok edilmeleri gerekmektedir. Genelde yığın eşyalar ve eski sanat eserleri, çerçeveler gibi eşyalarda bulunurlar.
  • Ev, iş yeri ya da otellerde üreyen bu canlıların ciddi sorunlara neden olması ve kaşıntı ya da alerjik gibi durumlar yaratması birçok probleme yol açar. Eğer çarşaflarınızda kahverengi pas gibi lekeler varsa tahtakurusundan şüphe edebilirsiniz.
  • Tahtakurusu ısırığı nedeniyle kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığından olmamaları için düzenli olarak bir tahtakurusu ilaçlama servisi yardımıyla işlem yapılmalıdır. Tek seferlik değil kökünden çözümler için problemlerin ortadan kaldırılması profesyonel böcek ilaçlama firmaları tarafından yapılmalıdır. Böcek ilaçlama çözümlerinde böcek türlerinden olan bu canlılar kısa sürede üreyebildikleri için evinizi ciddi bir istila alabilir.
  • Bu yüzden zamanında yapılan müdahalelerle bu istilaların önüne geçecek tedbiri de almış olursunuz. Haşere ilaçları genel olarak sıvı, yem yani katı ve jel olarak ayrıştırılırlar. Ancak tahtakurusu ilacı olarak genelde kokulu ya da kokusuz sıvı ilaçlar kullanılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan bir ilacı kullanmak mevcut tahtakurusundan da riskli olabilir. Bu sebeple de hangi haşereye hangi ilacın kullanılması gerektiğini iyi bilen bir tahtakurusu ilaçlama firması ile çalışmak çok önemlidir. İlaçlama firmasının İl Sağlık Müdürlüğü izin belgeli ve Kullanacağı ilaçların Dünya Sağlık Örgütü (WHO) izin onaylı olmasına dikkat edilmelidir.
  •             Sağlık bakanlığı onaylı olup insan sağlığına zararı olmayan ilaçlarımız, 7/24 açık servisimiz ve profesyonelliğimiz sizlere öncü olacaktır.

Tahtakurusundan Nasıl Korunabilirsiniz?

  • Temizlik ya da pislikle ilgisi olmayan bu böcekleri çok lüks otellerde bile görebilirsiniz. Bu yüzden aşağıdaki hususlara dikkat ederek, olası yayılmaları önleyebilirsiniz.Evinizi sık sık kontrol etmek,Seyahatlerden dönerken çantaları ve bavulları yataktan uzak bölgelerde açıp kontrol etmek,Yatak örtülerini en yüksek sıcaklıkta yıkamak,
  •  İkinci el eşya alırken dikkatle incelemek,
  • Döşekler, yatak başları ve yatak örtülerini inceleyin,Bavulunuzu, eve gelip giden misafirleri kontrol ederek, olası yayılmaların önüne geçebilirsiniz.Tahtakurusu ilaçlama yöntemleri ihtiyaçlarınızda her türlü mekanda tek seferde sonuç almanız için uzmanlarımızla birlikte hizmetinizdeyiz.Tahtakurusu oldukça zararlı bir canlıdır. Şayet tahtakurusu gördüğünüz takdirde en kısa zamanda ilaçlama fiyatları açısından en uygun, en iyi, profesyonel hizmeti sunmakta olan ALES İlaçlama ile iletişime geçmenizi öneriyoruz. Bu sayede kısa zamanda sorununuza en etkin çözümü sunabiliriz.

Tümü